Jonas Cederlöf till University of Edinburgh

2020-05-26

Jonas Cederlöf har fått nytt jobb som assistant professor på The School of Economics vid University of Edinburgh. Han disputerade med sin avhandling Job Loss: Consequences and Labor Market Policy den 15 maj och börjar i Edinburgh den 1 oktober. Tiden däremellan tänker han vara föräldraledig med sin son.

Jonas Cederlöf

Grattis till ditt nya jobb, Jonas! Vad kommer du att göra i Edinburgh?

Tack! Jobbet innebär att jag kommer fortsätta min forskning inom arbetsmarknadsekonomi och tillämpad ekonometri (applied econometrics ). Det finns också en del undervisning där jag kommer att ansvara för att utforma och föreläsa en eller två kurser per år.

Vad tror du att du, din forskning och din tid vid Uppsala universitet kommer att tillföra?

För närvarande har School of Economics i Edinburgh flera forskare som gör teoretiskt arbete. Så jag tror att deras avsikt med att rekrytera mig var att utöka antalet personer som utför empiriskt arbete. Då jag kommer från Uppsala universitet som har en lång tradition av empirisk arbetsmarknadsekonomi, hoppas jag kunna bidra med min förmåga och kunskap kring hur man tar förutsägelserna från ekonomisk teori till data och testar dem empiriskt.

Vad, om något, ser du särskilt fram emot?

Jag ser verkligen fram emot att lära känna mina nya kollegor och kunna ta in åtminstone en del av den breda och omfattande kunskap de besitter, vilket i sin tur förhoppningsvis kommer att göra min egen forskning betydligt bättre. Edinburgh är också en härlig stad så jag och min familj är också mycket glada över att få flytta dit.

Senast uppdaterad: 2022-10-07