Lärare får pedagogiska priser

2022-06-22

Två av institutionens lärare får priser för sin undervisning. Che-Yuan Liang korades till Årets Lärare av Föreningen Uppsalaekonomerna och Mikael Carlsson fick Uppsala Politiciesstuderande Pedagogikpris 2022.  

Motiveringen från Föreningen Uppsalaekonomerna lyder: 

Che-Yuan Liang

Che lyckas med entusiasm och inlevelse göra mikroekonomi tillgängligt och roligt. Han lotsar studenterna genom spelteori och marknadsjämvikt samtidigt som han bjuder på sig själv, skratt och fika, vilket resulterar i föreläsningar med hög närvaro och stort engagemang. Med personliga och relevanta exempel fångar han studenterna i hörsalen samtidigt som han skapar intresse och motivation för fortsatta studier inom ämnet och är ett praktexempel på en lärare med enastående pedagogiska färdigheter. 

En intervju med Che finns med i senaste utgåvan av Uppsalaekonomernas medlemstidning, Reversen, som kan läsas här.

Motiveringen från Uppsala Politiciesstuderande lyder: 

Mikael Carlsson

För att med fantastisk pedagogisk förmåga och med glimten i ögat guida studenter genom makrokursen, samtidigt som kursens innehåll ständigt kopplas till det aktuella världsläget. Han är lyhörd för frågor, funderingar och behov, samt strävar för att eleverna inte bara ska lära sig, utan också förstå. Han får studenterna att känna sig sedda och beskrivs av många som en ”skön och trevlig person”. Hans föreläsningar präglas av uppmuntrande stämning och god inlärningsmiljö. Mikael är helt enkelt en god pedagog, uppskattad föreläsare och någon som förgyller studietiden i Uppsala.

Läs motivering och se diplom här 

Senast uppdaterad: 2023-06-21