Vilka är kvinnorna i toppen

2018-03-06

Kristin Gunnarsson, doktorand vid Nationalekonomiska institutionen, presenterar sin SNS-rapport om svenska kvinnnors representation i toppen tillsammans med medförfattarna Anne Boschini och Jesper Roine på internationella kvinnnodagen den 8 mars.

Under de senaste åren har gruppen med de högsta inkomsterna fått mycket uppmärksamhet. Men inte så mycket är känt om kvinnliga toppinkomsttagare. Mot den bakgrunden har nationalekonomerna Anne Boschini, Kristin Gunnarsson och Jesper Roine studerat svenska kvinnors representation i toppen. Varifrån kommer deras pengar? Vilka lever de med? Hur länge stannar de på toppen? På vilka sätt skiljer sig män och kvinnor åt? Och hur har det förändrats sedan 1970-talet?

Forskarnas studie sammanfattas i en ny SNS-rapport som presenteras vid ett seminarium den 8 mars kl 9.00-10.15 på SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Läs pressmeddelande från SNS:

Kvinnorna i inkomsttoppen har tredubblats

Läs forskningen som ligger till grund för rapporten här:

Working Paper 2018:3 Boschini Gunnarsson Roine

Adress:
Nationalekonomiska institutionen
Uppsala universitet
SE-751 20 Uppsala

Besöksadress:
Ekonomikum
Kyrkogårdsgatan 10 B, 4 vån.

Kontakt:
E-mail: info@nek.uu.se
Telefon: 018 - 471 00 00 (tel.växel)