Utlandsutbyten - Nationalekonomiska institutionen

Via universitets utbytesavtal kan en del av utbildningen läsas vid ett utländskt universitet och sedan inkluderas i en svensk examen. Vid Uppsala universitet ansvarar Internationella kansliet för information om och administration av universitets generella utlandsutbytesprogram.

Läs mer om utlandsstudier

Tillgodoräknande av utlandsstudier

Kurser som tenterats vid ett utländskt universitet kan tillgodoräknas i en examen vid Uppsala universitet. Kurser i nationalekonomi som du har läst vid ett utländskt universitet och vill tillgodoräkna bör ligga på en nivå som motsvarar Nationalekonomi B eller C.

Innan avresan bör du kontrollera om de kurser du planerar att läsa godkänns av Nationalekonomiska institutionen. En sådan förfrågan bör innehålla information om kursinnehåll, kurslitteratur, kursnivå och kurslängd på engelska. Tänk på att handläggningen av en sådan förfrågan kan ta några veckor.

Tillgodoräknande av kurser görs efter hemkomsten. Ansökan ska göras på den blankett som finns på nedanstående länk. Ett officiellt studieintyg över avklarade kurser i original ska bifogas ansökan. Ansökan ska innehålla information om kursinnehåll, kurslitteratur, kurslängd, kursnivå samt poäng- och betygssystem på svenska eller engelska. Tänk på att handläggningen av en sådan begäran kan ta några veckor.

Blankett om tillgodoräknande av utlandsstudier

 

Kontakt

Studievägledare:
Nina Andersson
Telefon: (+46)18 - 471 51 08
E-mail: nina.andersson@nek.uu.se

Studierektorer grundutbildnig:

Tomas Guvå
Telefon: (+46)18 - 471 51 28
E-mail: tomas.guva@nek.uu.se

Per Engström
Telefon: (+46)18 - 4717634
E-mail: Per.Engstrom@nek.uu.se