Masterutbildning vid Nationalekonomiska institutionen

Photo: Iffat Khan

Vi erbjuder ett tvåårigt internationellt masterprogram i nationalekonomi. Detta program rankas genomgående som ett av de bästa svenska programmen i nationalekonomi. Våra studenter kommer från hela världen och utbildas för att bli professionella ekonomiska analytiker. Vårt fokus är att förstå och utvärdera ekonomisk politik och att ge våra studenter spjutspetskompetens gällande analys av verklig data från världen utanför universitets väggar. Programmet är utformat för att ge våra studenter de färdigheter de behöver i sina framtida yrkesroller. Det finns goda möjligheter att specialisera sig inom ett antal olika områden, som exempelvis offentlig ekonomi, politisk ekonomi, arbetsmarknadsekonomi, makroekonomi och så vidare. Ta gärna en titt på den forskning som utförs vid vår institution för att få en känsla för vad vi arbetar med.

Vi samarbetar med, och gör studiebesök hos, potentiella arbetsgivare såsom departement, forskningsinstitut, banker och andra organisationer. Studenter brukar även uppskatta det rika studentlivet i Uppsala.

Läs gärna mer om programmet på denna hemsida genom att klicka på länkarna till vänster. Det går självfallet också att kontakta oss direkt. Du finner vår kontaktinformation till höger.

Kontakt

Programkoordinator
Vid frågor om programmet, kursinnehåll etc vänligen kontakta:

Oscar Erixson
Telefon: (+46)18 – 471 15 95
E-mail: oscar.erixson@nek.uu.se

Studievägledare
Vid frågor om administration, registrering etc vänligen kontakta:

Nina Andersson
Telefon: (+46)18 - 471 51 08
E-mail: nina.andersson@nek.uu.se

Studierektorer för masterutbildningen

Per Engström
Telefon: (+46)18 - 4717634
E-mail: Per.Engstrom@nek.uu.se