Forskarutbildningen vid Nationalekonomiska institutionen

Photo: Iffat Khan

Forskarutbildningen vid Nationalekonomiska institutionen förbereder dig för en akademisk karriär, men också för kvalificerade arbeten inom privat och offentlig sektor, både i Sverige och utomlands. Utbildningen får genomgående höga betyg i utvärderingar och våra alumner återfinns på viktiga positioner i många delar av samhället (se här för första jobb efter examen).

Vi erbjuder en intellektuellt stimulerande forskningsmiljö med ett flertal forskningsseminarier varje vecka och ett stort flöde av internationella gäster. Vi har ett omfattande kursprogram – där andraårskurserna ges i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet – som ger dig de analytiska verktyg som krävs för att kunna skriva en doktorsavhandling av hög kvalitet.

Institutionens handledningskapacitet är särskilt stark i arbetsmarknadsekonomi, makroekonomi, offentlig ekonomi och politisk ekonomi. Många av våra doktorander spenderar en eller två terminer vid framstående amerikanska universitet (till exempel Harvard, MIT, Stanford och UC Berkeley). Vi erbjuder finansiering från första arbetsdagen, liksom kontorsutrymme på institutionen.

Läs gärna mer om forskarutbildningen via länkarna till vänster!

Kontakt

Antagningsansvarig, forskarutbildningen:
Arizo Karimi
Telefon: (+46) 18 - 471 51 31
E-mail: arizo.karimi@nek.uu.se

Studierektor, forskarutbildningen:
Mikael Bask
Telefon: (+46) 18 - 471 51 17
E-mail: mikael.bask@nek.uu.se